Service en reparatie

Onze technische dienst en service afdeling

Onze technische dienst en service afdeling

Wij zijn erg trots op onze eigen technische dienst en service afdeling. Deze afdeling wordt al jaren beheerd door Marcel van Ginkel. Voor onderhoud aan uw rollend materieel en/of het digitaliseren van uw modellen is Marcel de aangewezen persoon.

Of het nu gaat om het repareren van een geliefde klassieker of het programmeren van de modernste technieken in recente locomotieven, bij Treinenloods bent u aan het juiste adres.

Wenst u met hem een afspraak te maken? Bel ons gerust op 06 18 69 22 75 of stuur direct een mail naar service(a)treinenloods.nl

Let op (!) wegens grote drukte is er momenteel een opnamestop. 

Samenwerking Bentink Modelspoor

Al jarenlang werken we samen met Bentink Modelspoor (Apeldoorn) op het gebied van de in- en verkoop van tweedehands modeltreinen. Geregeld verrichten we ook werkzaamheden op het gebied van service, onderhoud of reparatie van modellen voor de technische afdeling van Bentink Modelspoor. 

Toen Johan Janssen, na een 42-jarig dienstverband bij Bentink Modelspoor stopte met zijn werkzaamheden, zijn wij gevraagd om zijn werkzaamheden over te nemen.

Met ingang van 01-03-2022, nemen wij de technische dienst van Bentink Modelspoor voor onze rekening. Dat wil zeggen dat alle reparaties, onderhoudsbeurten, digitalisaties en andere technische opdrachten die aan Bentink Modelspoor aangeboden worden, vanaf die datum door de technische dienst van Treinenloods worden uitgevoerd.

Onze technische dienst

Ben je benieuwd wat onze technische dienst en service afdeling voor je kan betekenen? 

  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Ombouw
  • Digitalisatie
  • Programmeren van digitale decoders
  • Binnenverlichting inbouwen
  • Speciale wensen? Maatwerk geen probleem!

Onderhoudsbeurt

Elke locomotief heeft op een gegeven moment onderhoud nodig. Ons wordt regelmatig gevraagd wanneer nou een onderhoudsbeurt nodig is. Dit is sterk afhankelijk van hoe vaak er met de locomotief gereden wordt en welk model het is. De richtlijn hier voor is dan ook dat wij aanraden naar uw locomotief te laten kijken als deze niet lekker meer rijdt, of rare geluiden maakt en regelmatig stil blijf staan. Dit is ongeacht de leeftijd van de locomotief, ook een nieuw exemplaar kan een druppel olie nodig hebben.

Prijsstelling
De kosten van een onderhoudsbeurt variëren tussen minimaal €20,00 en maximaal €30,00.
Let op! Bovenstaande tarieven zijn exclusief eventuele benodigde onderdelen.

Werkzaamheden
Er wordt een schoonmaakbeurt uitgevoerd, en uw locomotief wordt volledig getest. Eventuele kleine onderdelen zoals slipbanden, slepers , koolborstels, lampen worden indien nodig vervangen.
Let op! Dit brengt additionele kosten met zich mee.

Reparatie & restauratie 
Als er meer nodig is dan alleen onderhoud, doen we altijd eerst een prijsopgave.
Uiteraard krijgt u van ons altijd een eerlijk advies, een locomotief moet het namelijk wel waard zijn om te repareren.

Digitaal ombouwen locomotieven

Om digitaal te kunnen rijden met een locomotief is de inbouw van een decoder essentieel. Een decoder is een stuk elektronica waarin een uniek adres wordt geprogrammeerd, waardoor locomotieven apart te bedienen zijn.

Functies zoals verlichting, een rookgenerator, automatische koppelingen of een zwaailicht worden apart aan- en uit schakelbaar gemaakt. Ook is het mogelijk om locomotieven van een sound decoder te voorzien.

Voordat een decoder wordt ingebouwd, moet de locomotief natuurlijk in goede staat zijn. De locomotief wordt dus vooraf gecontroleerd of deze zonder problemen rijdt.

Waar nodig wordt de decoder zodanig ingesteld dat alles optimaal functioneert. Sommige locomotieven hebben bijvoorbeeld een oudere motor die anders reageert dan een nieuwer type. Wij configureren de decoder aan de juiste motorkarakteristiek.

Let op (!) Wij doen een prijsopgave vooraf, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

 

DCC (gelijkstroom) locomotieven digitaliseren

Voor H0 gelijkstroom locomotieven en treinstellen van onder andere Fleischmann, Roco, Brawa, Liliput en Piko betaald u voor een (rij)decoder gemiddeld € 35,00. Wij werken in principe altijd met ESU decoders. Een sound decoder van het merk ESU kost €99,95. Deze decoder wordt uiteraard geheel gratis voorzien van gewenste geluidsfile.

Het arbeidsloon voor het inbouwen van een decoder start vanaf €30,00. Bij een digitaal voorbereide loc liggen de kosten voor het inbouwen van een decoder lager. Een digitaal voorbereide loc kunt u vaak herkennen aan een teken of symbool op de doos, of het staat vermeld in de handleiding.

Voordat een decoder wordt ingebouwd, moet de locomotief natuurlijk in goede staat zijn. Mocht dit niet het geval zijn, zullen wij de loc een onderhoudsbeurt geven. De bijkomende kosten voor onderhoud kunnen dan variëren tussen de €20,00 en €30,00. Uiteraard wordt dit eerst met u besproken.

Gemiddeld bedragen de totale kosten van ombouw (inclusief decoder en eventueel onderhoud) van €80,00 tot €100,00. Stoomlocomotieven zijn over het algemeen door hun constructie wat lastiger om te bouwen. Gemiddeld zijn de totale kosten van ombouw dan (inclusief decoder en eventueel onderhoud) vanaf €90,00 tot €120,00.

Wij doen een prijsopgave vooraf, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

U kunt ons bijvoorbeeld een lijst met uw locomotieven mailen, zodat we kunnen zien om welke modellen het gaat. Ook kunt u een afspraak met ons maken zodat we de modellen kunnen bekijken.

Prijsstelling inbouw sounddecoder DCC (gelijkstroom) locomotieven

Met een sound decoder ligt het bedrag dan nog, afhankelijk van de gewenste decoder, rond de €70,00 hoger. Meestal zijn de kosten dan rond de €150,00 tot €170,00.

In de sounddecoder wordt het door u gewenste geluidsbestand ingeladen. ESU heeft een uitgebreide database met beschikbare geluiden van locomotieven.

AC (wisselstroom) locomotieven digitaliseren

Prijsstelling AC (wisselstroom) locomotieven

Voor Märklin locomotieven geldt dat geschikte decoders starten qua prijs vanaf €35,00.
Een sounddecoder van het merk ESU kost €99,95, welke door ons meestal gebruikt wordt.
Uiteraard kunnen wij ook de originele Märklin sound decoders inbouwen.
De Märklin sound decoders starten vanaf €109,95.

De oudere Märklin locomotieven hebben vaak nog een oude 3-polige motor, vaak zelfs met ronde koolborstels. Märklin biedt ter vervanging van de oude 3-polige motor speciale motorsets aan.
Deze motorsets bestaan uit een 5-polige hoogvermogen motor, een ankerplaat en een permanentmagneet zit. Deze sets kosten € 29,95 en zijn zeker de moeite waard, omdat uw locomotief dan beduidend beter zal gaan rijden.

Het arbeidsloon voor het inbouwen van een decoder start vanaf € 30,00.

Voordat een decoder wordt ingebouwd, moet de locomotief natuurlijk in goede staat zijn.
De bijkomende kosten voor onderhoud kunnen dan variëren tussen de €25,00 en €35,00.

Gemiddeld bedragen de totale kosten van ombouw (inclusief decoder en eventueel onderhoud) van € 90,00 tot € 120,00.

Prijsstelling inbouw sounddecoder AC (wisselstroom) locomotieven

Met een sound decoder ligt het bedrag dan nog €80,00 hoger.
Wij doen een prijsopgave vooraf, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Belangrijk!
Mogelijk kunnen er door ons onderzoekskosten, zoals hierboven omschreven, in rekening gebracht worden.

Heeft u recent een digtaal voorbereide locomotief bij ons gekocht?
U betaald dan alleen de kosten van de decoder, de inbouw geschiedt onder service!

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn ook te vinden op de Modelspoorbeurs